Workshop de Sustenabilitate urbană la EYE 2016

EYE 2016

În perioada 20-21 mai 2016, a avut loc la Strasbourg European Youth Event EYE 2016, un o oportunitate unică, ce permite tinerilor europeni să își facă vocile auzite în cadrul Parlamentului European. Aceștia au ocazia să schimbe idei și perspective în ceea ce privește problemele tinerilor, să găsească soluții inovatoare la probleme cruciale și să întâlnească personalități cu putere de decizie din instituțiile europene.

Cu această ocazie, studenții Facultății de Geografie ai Universității din București au organizat pe data de 21 mai un workshop intitulat Urban Sustainability – Greening Transformation of Our Cities. Ajunși la Strasbourg cu sprijinul financiar al Parlamentului European și coordonați de Prof. dr. Cristian Iojă, tinerii au propus un joc de rol la care au participat 80 de tineri din toată Europa.

Jocul de rol a presupus o laborioasă muncă în echipă pentru găsirea unei alternative pentru viitorul unui spațiu abandonat dintr-o zonă urbană. Fiecare participant a primit un rol (primar, director al direcției de sănătate publică, reprezentant al organizațiilor non-guvernamentale, director al agenției pentru protecția mediului, reprezentantul proprietarilor de terenuri etc.), iar cele 2 ore cât a durat activitatea, au trebuit să negocieze un acord privind viitorul acestei zone.

EYE 2016Chiar dacă fiecare tânăr a venit cu viziunea lui legată de viitorul terenului abandonat, toate cele opt echipe participante au ales alternativa Realizarea unui parc urban, care să integreze și colțuri de viață sălbatică și terenuri de sport, si infrastructuri medicale. Aceasta arată că, indiferent de cât de diferiți suntem, înțelegem rolul biodiversității în viața noastră urbană.

Evenimentul organizat la Strasbourg a fost urmat de 3 zile in Bruxelles, unde studenți au participat la vizite tematice la Parlamentul European, Comisia Europenă, stația de epurare Aquiris a orașului Bruxelles și European Heating Industry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.