Conferința Eurogeo 2016

Eurogeo 2016

Eurogeo 2016

Conferința anuală EUROGEO are loc în 2016 în Spania, la Malaga, în perioada 29-30 septembrie și va fi organizată în colaborare cu Societatea Regală de Geografie și găzduită de Universitatea din Malaga. Sub deviza Geographic Information: for a better world, conferința își propune să ofere oportunități de a demonstra natura dinamică a cercetării geografice prin studiul lumii, a peisajelor acesteia, a locurilor, oamenilor și relațiilor lor cu mediul înconjurător.

Termenul-limită de trimitere a rezumatelor este 1 iunie 2016. Acestea pot viza orice aspect al geografiei, în special cele care au legătură cu colectarea, analiza și utilizarea informației geografice. Eurogeo 2016 își propune să răspundă unor întrebări de tipul celor enumerate în ceea ce urmează:

  • Cum poate fi folosită informația geografică în scopul sprijinirii modului în care observăm și apreciem relațiile pe care le avem cu lumea din jurul nostru?
  • Ne oferă informația geografică uneltele necesare pentru a gândi spațial, pentru a naviga și pentru a lua decizii raționale în ceea ce privește oamenii, mediul și relațiile dintre ei?
  • Cum poate răspunde educația la importanța tot mai mare a informației geografice?

Opțional, pentru cei interesați va fi organizată pe 1 octombrie o expediție de lucru în regiune. Orice informații suplimentare legate de conferință sunt disponibile pe pagina conferinței sau pot fi obținute prin e-mail la adresa conference@eurogeography.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.