Concurs pe teme de biodiversitate la Turda

Concurs biodiversitate turda

Asociația InformART și Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Turda continuă colaborarea pe teme de biodiversitate și responsabilizare a tinerilor cu privire la problemele ce o afectează. După prezentările susținute în septembrie 2022 de Marius Matache la Turda, 55 de elevi au participat la un concurs de artă plastică , intitulat Biodiversitatea în ariile protejate din orizontul local.

Juriul a fost format din Elisabeta Liana Popa, profesor de geografie, Mircea Alin Bîlcu, profesor de educație plastică, și Marius Matache, cercetător științific și coordonatorul Asociației InformART. Cele 55 de lucrări, realizate în tehnica desenului colorat și a picturii în culori de apă, au arătat că tema concursului a fost una de interes pentru elevi. Lucrările lor au reprezentat biodiversitatea ariilor protejate Cheile Turzii și Cheile Tureniului, îmbogățindu-și cunoștințele geografice apelând la interdisciplinaritate şi valorificând abilităţile artistice şi cunoştinţele ştiintifice .

Laureați concurs „Biodiversitatea în ariile protejate din orizontul local”

Cei 17 elevi premiați au fost:

  • Premiul I: Ilie Dan VIII B, Roșa Daria VIII B, Nicoară Adelina VIII A, Crișan Iulia VIIB,
  • Premiul al II-lea: Cenan Raluca VA, Brânză Alexia VI C, Bercea Eric VIII B,
  • Premiul al III-lea: Șandru Diana VI C, Zeicu Alexandra VII B, Vălean Maria VI A,
  • Mențiuni: Sălcudean Patricia VII B, Chiorean Rebeca VIII A, Brad Darius VII B, Bojan Antonia VII B, Pantea Denisa VIII B, Ștef Alex VIII A, Petruța Alexandra VIIIA.

Puteți susține activitățile Asociației InformART redirecționând 3,5% din impozitul pe venit completând online Formularului 230 (durează 2 minute).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.