Planet Under Pressure: New knowledge towards solutions

Conferinţa Internaţională “Planet Under Preasure 2012” (Planeta Sub Presiune), ce urmează a se desfăşura în perioada 26 – 29 martie 2012, la Londra, va oferi o acutalizare cuprinzătoare a presiunii sub care se află, în prezent, planeta noastră. În cadrul conferinţei, se vor discuta soluţii, la toate scările, pentru a îndrepta societăţile spre o cale durabilă. Aceasta va asigura, de asemenea, conducere ştiinţifică pentru Conferinţa ONU privind dezvoltarea durabilă Rio +20, 2012.

Temele conferinţei sunt:

Şedinţa  necesităţilor globale: mâncare, energie, apă şi alte servicii ale ecosistemului;

Necesitatea utilizării de resurse ale sistemelor terestre, marine, de apă dulce, sau a celor atmosferice continuă să crească, iar societatea se află în imposibilitatea de a opri pierderea biodiversităţii. În plus, alimentaţia adecvată şi accesul echitabil la o apă curată, încă nu sunt asigurate pentru întreaga populaţie a lumii, motiv pentru care se încearcă găsirea unor soluţii de rezolvare atât problemelor umanităţii, cât şi a celor care intervin la nivelul ecosistemelor.

Transformarea modului nostru de viaţă: căi de dezvoltare în conformitate cu schimbările de mediu apărute la nivel mondial;

În timp ce creşte consumul de materiale în societăţile bogate, soarta celor mai săraci 1 – 2 miliarde de locuitori, rămâne în continuare sumbră. Trebuie să găsim căi de dezvoltare care pot îmbunătăţi calitatea vieţii pentru populaţia lumii aflată în creştere,  în ciuda presiunii pe care o exercită globalizarea, urbanizarea, producţia şi consumul axate pe o politică nedurabilă, asupra învelişului terestru.

Guvernarea dincolo de scară: gestionarea inovatoare a sistemului Pământ.

În timp ce forţele globale, precum schimbările climatice şi comerţul afectează bunăstarea la toate nivelurile, acţiunile locale prezintă consecinţe la nivel global. Avem nevoie de sisteme mai eficiente pentru gestionarea activităţilor umane care afectează şi care sunt afectate de către procesele realizate la nivelul sistemului Pământ. Aici puteţi găsi mai multe informaţii despre condiţiile în care se va desfăşura această conferinţă.

Termenul limită de trimitere a rezumatelor este 16 septembrie 2011.  Apasă aici pentru a afla mai multe informaţii legate de înscriere,  rezumate şi prezentarea lucrărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.