Conferința proiectului GeoSkills Plus

GeoSkillsPlus

GeoSkillsPlus

Council of European Surveyors și Ordre Belge des Géomètres-Experts asbl în cooperare cu partenerii proiectului GeoSkills Plus invită toți factorii de decizie din sectorul geospațial la conferința finală a proiectului de transfer de inovație GeoSkills Plus. Conferința va avea loc pe 17 septembrie la Brussels. Evenimentul este o oportunitate pentru toți cei interesați să discute situația aptitudinilor geospațiale în Europa. Printre subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul conferinței se numără:

  • dezechilibrul între cifrele de școlarizare, numărul de absolvenți și cererea de pe piața muncii;
  • discrepanțele între așteptările angajatorilor, nivelul de pregătire, așteptările și aptitudinile absolvenților și deschiderea față de învățarea continuă;
  • evoluția lentă a programelor de studiu comparativ cu dezvoltarea tehnologică rapidă;
  • disonanța dintre programele restrânse de studiu și necesitățile multidisciplinare ale pieței;
  • problemele ce rezultă din internaționalizarea pieței geospațiale.

Partenerii proiectului vor prezenta principalele rezultate ale implementării proiectului, o inițiativă cu finanțare europeană ce și-a propus să ofere soluții la problemele ce afectează piața geospațială, în special discrepanțele dintre învățământul vocațional și cel universitar  la nivel european și companiile angajatoare ce pun în valoare aptitudinile acestora. O secțiune specială a conferinței va fi dedicată situației educației geospațiale în Belgia.

Detalii suplimentare (first call, formular de înregistrare, comunicat de presă etc.) sunt disponibile pe site-ul proiectului.

Despre proiectul GeoSkillsPlus

Prin Agenda Digitală Europeană, Comisia Europeană a identificat aptitudinile digitale (e-skills) ca necesitate majoră a secolului 21 în vederea creșterii și dezvoltării viitoare a economiei europene. Piața europeană se confruntă cu un deficit și multiple disfuncționalități în ceea ce privește aptitudinile digitale. Proiectul GeoSkillsPlus a creat cadrul necesar dezbaterii problemelor legate de specialiștii în domeniul geospațial și a oferit o serie de soluții care să contribuie la rezolvarea acestor probleme. Toate aceste subiecte vor fi dezbătute în cadrul conferinței finale a proiectului.

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

  1. un model de cooperare care să fie utilizat în cadrul pieței geospațiale;
  2. strategii de creștere a conștientizării asupra subiectului și modalități de rezolvare a dezechilibrului dintre cererile pieței de muncă și numărul de studenți pregătit de instituțiile de învățământ superior și vocațional;
  3. identificarea unor moduri de limitare/eliminare a problemelor ce afectează piața geospațială și care împiedică funcționarea ei corespunzătoare.

GeoSkillsPlus este un proiect de Transfer de Inovație finanțat în cadrul schemei Lifelong Learning Programme al Comisiei Europene.

Urmăriți proiectul GeoSkillsPlus pe Twitter sau Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.