11th International HCH and Pesticides Forum

The International HCH and Pesticides Forum este o platfomă pentru discuții intre părțile interesate de toate tipurile, care lucrează la cresterea gradului de conștientizare și punerea în aplicare a proiectelor ce au ca subiect POP, pesticide inutilizabile și deșeuri chimice periculoase. Acesta lucrează ca un catalizator in schimbul și diseminarea informațiilor pentru punerea in aplicare a Convenției de la Stockholm si a altor acorduri de mediu multilaterale ce tin de gestionarea substanțelor chimice.

In perioada 7 – 9 septembrie, a avut loc cel de-a XI – lea Forumul pentru HCH si Pesticide Inutilizabile și  Interzise, in Gabala, Republica Aserbaijan, unde au participat peste 120 de experti din mai mult de 40 de țări din Europa, Asia și America.

Cel de-al XI-lea forum a reunit guverne, donatori, agenți ONU, OIG, ONG-uri, mediul academic și sectorul privat  pentru viitoare schimburi de informații și potențiale colaborări între țări, experți, instituții și donatori. Forumul este inițiat și activat de către Asociația Internațională pentru HCH și Pesticide (IHPA), in scopul de a urmări progresul făcut de la cel de-al Xlea fórum, ținut în anul 2009, in Brno, Republica Cehă.

Toate activitățilece au stat la baza implementarii forumului, se efectuează in conformitate cu Planul Național de Implementare privind Gestionarea POP. Termenul ce privește eliminarea in mediu a DDT și PCB se dorește a se finaliza cu 5 ani mai devreme decât este indicat în Convenția de la Stockholm, respectiv 2025.

Pentru a afla mai multe informatii, intră aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.