Evenimente destinate cercetătorilor din RBI

Evenimente destinate cercetătorilor

O serie de evenimente destinate cercetătorilor din Regiunea București-Ilfov sau promovării cercetării către publicul larg vor avea loc în perioada următoare în București. Organizatorul acestora este centrul SciResCareer din Universitatea din București și se desfășoară în cadrul proiectului PNRR  I10. Centru Regional de Orientare și Consiliere în Cariera de Cercetător – Regiunea București – Ilfov – de la educație preuniversitară la cercetare avansată.

Astfel, pe 4 aprilie, începând cu ora 15.00, are loc la Conacul Oteteleșanu din Măgurele un eveniment destinat cercetătorilor străini ce își desfășoară activitatea în instituții de cercetare din Regiunea București-Ilfov. Aceasta are ca scop facilitarea integrării cercetătorilor străini atât din punct de vedere științific, dar și la nivel social. Pentru că, de foarte multe ori, o bursă, un stagiu sau un contract pe termen lung într-o altă țară poate genera probleme de acomodare, de integrare, poate avea efecte negative la nivel psihologic.

Pe 9 aprilie, amfiteatrul Simion Mehedinți al Facultății de Geografie din Universitatea din București va găzdui un eveniment ce îl are ca invitat pe Karl Donert. Acesta este un vechi colaborator al geografiei românești și un vechi prieten al României, colaborările sale cu aceștia începând în anii ’90, materializate în numeroase proiecte europene, încă din perioada în care activa la Liverpool Hope College.

Cel de-al treilea eveniment are loc joi, 11 aprilie, la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” (Șos. Cotroceni nr. 32, Clădirea Administrativă, Sala P04) și se intitulează De la idee la brevet: Ghidul procesului de brevetare. Dacă cercetarea dvs. produce rezultate generatoare de proprietate intelectuală,  dacă există premizele unui transfer tehnologic dinspre cercetare spre industrie, acest curs de formare are rolul de a vă familiariza cu procesul de brevetare. Printre traineri se numără Oana Boncea și Ana Maria Petculescu, consilieri români și europeni de brevete și reprezentanți în fața Curții Unice în materie de brevete europene, și Mariana Chioncel, expert politici cercetare și inovare. De la forme de protecție în domeniul proprietății industriale și modul în care acestea coexistă și interacționează, principalele etape în călătoria de la o idee la obținerea unui brevet oficial, aspectele juridice pe care acestea le implică și multe altele vor fi discutate în cadrului evenimentului. Vor fi prezenți, de asemenea, doi cercetători care au obținut deja astfel de documente și anume Prof. dr. Beatrice Radu (Universitatea din București, Facultatea de Geografie) și CSI Dr. Octavian Buiu (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru MicroTehnologii). Mai multe informații și formularul de înscriere sunt disponibile aici.

De asemenea, vă invităm să urmăriți pagina de facebook și contul de instagram ale proiectului SciResCareer.

Despre proiectul SciResCareer destinată cercetătorilor din RBI

Despre proiectul SciResCareer

Proiectul SciResCareer este finanțat în cadrul PNRR/C9/ Investiția „i10 – Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM” și are o valoare totală de 750.000 de euro. Conceput drept parte a structurii organizatorice a Universității din București, centrul SciResCareer va deservi întreaga comunitate științifică din universitățile și institutele de cercetare aflate sub coordonarea Academiei Române, institutele naționale de cercetare-dezvoltare aflate în coordonarea MCID și companiile private care desfășoară activități de CDI din regiunea de dezvoltare București-Ilfov.

Misiunea centrului SciResCareer este de a fi un punct de contact unic pentru studenți, doctoranzi, cercetători tineri și seniori, cadre didactice implicate în activitatea de cercetare, medici, economişti, ingineri, antreprenori și alte categorii socio-profesionale care doresc să exploreze și să își dezvolte o carieră în cercetare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.