CHEMPOET 2.0.

CHEMPOET 2.0.

După ce în 2019 proiectul CHEMPOET a obținut rezultate peste așteptări (majoritatea valorilor indicatorilor de rezultat fiind net superioare celor propuse), echipa de implementare a proiectului va continua să promoveze chimia și în anul școlar 2019/2020 și să sprijine activitatea profesorilor de chimie, cu implicații benefice asupra elevilor. Ținând cont de condițiile actuale în care are loc procesul de învățământ, proiectul CHEMPOET 2.0. încearcă să contribuie la sporirea calității și diversității ofertei în domeniu, astfel încât învățământul online să devină mai atractiv, distractiv și antrenant, pentru a încuraja participarea unui număt cât mai mare de elevi la platformele și resursele educaționale digitale, contribuind astfel la asigurarea alfabetizării digitale în școala românească.

Astfel, echipa de implementare a continua seria de prezentări interactive dedicate chimiei practice (online), pentru a demonstra caracterului său puternic aplicativ și a importanței sale în viața de zi cu zi. De asemenea, pentru a veni în sprijinul profesorilor, vor fi realizate o serie de experimente de laborator și exemple practice atractive în conformitate cu programa școlară (fie live în orele de curs, fie înregistrat) care să susțină conținutul teoretic predat de cadrele didactice.

Mai mult, în condiții de maximă siguranță, o serie de copii vor ajunge în laboratoarele Universității din București și ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor prin extinderea seriei de ateliere de chimie practică. În acest sens vor fi selectați și alți elevi din licee bucureștene comparativ cu sesiunile precedente.

CHEMPOET 2.0. este implementat de un grup de cadre didactice și cercetători din Universitatea din București, coordonat de Lect. Dr. Mihaela Matache.

CHEMPOET este un proiect finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București. Parteneri naționali: Romanian-American Foundation și FFCR. Parteneri locali: Transport Service Group, SIS IT Solutions și Cyber Runners.

Mai multe detalii despre proiectele susținute de Științescu sunt disponibile pe  www.bucuresti.stiintescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.